reklam
reklam
Düşünceleri Özgürleştiren Ses
Zonguldak
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ZONGULDAK
00:00:00
İkindi vaktine kalan
38,3221 %0.05
43,7702 %0.89
51,1295 %0.5
Kalemin Sesi Bartın BARÜ'ye 9 Projeye Destek

BARÜ'ye 9 Projeye Destek

Bartın Üniversitesi (BARÜ) bilim ve teknoloji alanında faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) çerçevesinde geliştirdikleri 9 proje ile destek almaya uygun bulundu. Bu projelerin, üniversitenin bilimsel etkinliklerine katkı sağlaması bekleniyor.

3 Dakika
Okunma Süresi

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bilim ve teknoloji odaklı öğrenci kulüpleri, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında hazırladıkları 9 projeyle desteklenmeye hak kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından üniversite öğrenci topluluklarına destek sağlamak amacıyla hayata geçirilen Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) 2024-2025 yılı 3. dönem başvuru sonuçları açıklandı. 81 ilden toplam 1.945 projenin değerlendirmeye alındığı başvuru döneminde Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrenci kulüplerinin inovatif ve yenilikçi projelerinden 9’u desteklenme başarısı gösterdi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda BARÜ öğrenci kulüplerinden Metaverse Kulübünün ‘Afet Farkındalığı İçin Sanal Gerçeklik Tabanlı Tatbikat Simülasyonu-2’, Yabancı Diller Kulübünün ‘Yabancı Dil Kulüpleri Öğrenci Kongresi: Yapay Zekâ Destekli Yabancı Dil Öğrenimi’ ile Yaşlı Dostu Kulübünün ‘Kalpten Kalbe Bir Dokunuş: Darülaceze Vefa Buluşması’ adlı projeleri ulusal kapsamlı olarak desteklendi.

Sürdürülebilir ve yenilikçi çalışmalarıyla Anime ve Manga Kulübünün ‘Manga Çizim Eğitimi’, Girişimcilik Kulübünün ‘Yurtlar Dijitalleşiyor’, Siber Güvenlik ve Akıllı Sistemler Kulübünün (SİBERAS) ‘Geleceğin Teknolojileri: Veri Bilimi ve Büyük Veri’ başlıklı çalışmaları desteklenen fikirler arasına ismini yazdırmayı başardı. İlk Yardım Kulübünün ‘Büyük Hayatlar Minik Kahramanlara ve Ailelerine Emanet’, Temel Eğitim Kulübünün ‘Keşfet, Oyna, Öğren’ ve Çocuğun 100 Dili Kulübünün ‘Etkileşimli Kitap Okuma Etkinliği’ projeleri de desteklenmeye değer bulundu.

Ayrıca BARÜ öğrenci kulüpleri desteklenen 9 proje fikrinin geliştirilmesi için toplamda 600 bin lira hibe almaya hak kazandı. Böylece BARÜ ilk çağrı döneminde 2, ikinci dönemde 11, son olarak üçüncü çağrı döneminde 9 projeyle desteklenme başarısında bulundu.

Gençlerin fikirlerini paylaşıp iş birliği içerisinde proje üretmelerinin önemini belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, "Oluşturduğumuz bilim üretme ekosisteminin en önemli paydaşı olarak gördüğümüz öğrencilerimize yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu noktada gençlerin toplumsal, kültürel ve bilimsel alandaki potansiyelini geliştirmek adına Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ÜNİDES programını da oldukça kıymetli buluyorum. Program kapsamında Üniversitemizin bilimsel altyapısını daha ileriye taşıyacak ve toplumsal noktada ise fark oluşturacak çalışmalarıyla projeleri kabul edilen öğrenci kulüplerimiz ile akademik danışmanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Öğrenciler için önemli fırsatlar sunan çalışmalarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Osman Aşkın Bak’a ve daha iyiye ulaşma noktasında gençlerin daima yanında olarak onlara destek veren Bakan Yardımcımız Dr. Sayın Enes Eminoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *