reklam
reklam
Düşünceleri Özgürleştiren Ses
Zonguldak
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ZONGULDAK
00:00:00
İmsak vaktine kalan
38,3224 %0.04
43,7363 %0.75
51,2215 %0.64
Kalemin Sesi Sağlık Diyetisyen Gizem Güneş Ramazan ayı öncesinde tavsiyelerde bulundu

Diyetisyen Gizem Güneş Ramazan ayı öncesinde tavsiyelerde bulundu

Diyetisyen Gizem Güneş, kan şekerini dengede tutmak için sahurda elma sirkesi içilmesi gerektiğini dile getirdi.

2 Dakika
Okunma Süresi

Diyetisyen Gizem Güneş Ramazan ayı öncesinde tavsiyelerde bulundu. Sahura elma sirkesi ile başlanılması gerektiğini ifade eden Diyetisyen Güneş, "Ramazan ayında beslemeyle ilgili iki temel şeyden bahsedeceğim. Öncelikle birinci temel şey kan şekerimizi denge de tutmak. Bunun için neler yapabiliriz. Öncelikle bir bardak elma sirkesi ile sahura başlamak" dedi.

Güneş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ramazan ayında beslemeyle ilgili iki temel şeyden bahsedeceğim. Öncelikle birinci temel şey kan şekerimizi denge de tutmak. Bunun için neler yapabiliriz. Öncelikle bir bardak elma sirkesi ile sahura başlamak. Daha sonra protein ve yağ ağırlıklı öğün olarak sahuru geçirmek. Gün boyunca daha uzun tok kalmanızı sağlayacak. Onun dışında iftarınızı açarken kan şekerinizi dengelemek için ılık ballı limon suyla iftarımızı açmamız, olabildiğince yavaş başlamamız. Olabildiğince yeşilliklerle başlamamız. Kan şekerimizin dengelenmesinde özellikle uzun açlık sonrası saldırı halinde beslenmemizi engel olacaktır. Onun dışında mutlaka iftardan sonra yaklaşık 2 saat sonra bir ara öğün yapmanız çok önemli. Çünkü yine kan şekeriniz gün boyunca düştüğü için biraz yükselmiş olabilir. Yine o arada da kriz gelmeden açlık krizi bastırmadan atabileceğiniz kuru meyveler olabilir, meyve olabilir tüm bunlarla ara öğün yapmanız. Yoğurt, besinlerle desteklerseniz, formumuzu korumuş oluruz oradaki krizlerimizi engellemiş oluruz. Onun dışında mutlaka yeşilliklerle başlamamız ne kadar salata ile başlarsak kan şekerimiz o kadar yavaş yükselecektir. Karbonhidrat ağırlık geçirmemiz lazım. "

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *